Sandra Gustafsson vann Sydsvenskan Falsterbo Hunting – i år igen

Sydsvenskan Falsterbo Hunting är en av de stora publikfavoriterna, så även i år. Med sin kombination av

banhoppning och terrängmoment till publikens jubel är det är spännande kalss. Inne på internationella hopparenan kostar rivningarna fyra straffsekunder, men den stora utmaningen är terrängbanan utanför hopparenan.

Femton fälttävlansspecialister kom till start och bland många internationellt kända namn fick vi se ”Silver-Sara” Algotsson Ostholt, Niclas Lindbäck, Anna Nilsson och Anna Hassö. Men de fick alla se sig slagna av Sandra Gustafsson och hennes härliga häst Kaminskij (Aerline H-Hertigen). Två gånger tidigare har Sandra Gustafsson vunnit – senast förra året och även då med Kaminskij.

– Mitt närmaste mål är egentligen SM i fälttävlan i Flyinge nästa vecka, berättar Sandra. Jag funderade därför på om jag skulle ta med Kaminskij till huntingen idag. Samtidigt vet jag att han är den som klarar av pressen. För det är en omtumlande upplevelse för hästarna, som så fort de lämnar arenan möts av fladdrande utställningstält, rader med visningsfordon och en enorm uppblåsbar traktor. Och även om dessa fälttävlanshästar är vana vid att gå längre terrängbanor och har en fantastisk kondition, verkade många bli lite trötta efter halva vägen.

– Det handlar inte om fysisk trötthet, förklarar Sandra Gustafsson. Men det blir så många intryck längs hela banan och efter ett tag undrar hästarna ”kommer det ännu mer av sånt här?”. Bara en sån sak som att underlagen skiftar hela tiden mellan gräs, grus, flis och gummimatta på asfalt. Sandra Gustafsson är dessutom en av två unga fälttävlansryttare som tagits ut till ATG Hopp & Talang 2015/2016 och har då fått Sara Algotsson Ostholt som mentor. Hon hoppas därför kunna utvecklas ytterligare och kanske kunna nå drömmålet OS 2020.

På andra plats i Sydsvenskan Falsterbo Hunting kom Jonna Friman med Lady Grey och på tredjeplats kom Sara Nilsson med Nova. Stort grattis och tack för härliga ritter!

Fullständig resultatlista

Anmäl som...