Rolf-Göran Bengtsson engageras i Falsterbo


Foto: Krister Appelfeldt

Falsterbo Horse Show är en av Europas högst rankade tävlingar på absolut högsta internationella nivå. Mycket arbete har lagts ned under åren på att förbättra och utveckla sporten. Nu blir det också möjlighet till finslipning på detaljnivå med hjälp av Rolf-Göran Bengtsson.

Rolf-Göran tävlar internationellt på heltid sedan många år tillbaka. Han har också ridit och vunnit alla stora tävlingar i Falsterbo. Första tävlingen red Rolf-Göran i Falsterbo i början av 1980-talet, så han har stor vetskap om sporten och utvecklingen av tävlingarna i Falsterbo.
– Jag vill ha en rådgivare som kan vara mitt öga och öra in i den internationella ryttarvärlden, som kan snappa upp önskemål vad gäller Falsterbo. Mitt personliga val föll helt naturligt på Rolf-Göran som är den mest framgångsrika svenska hoppryttaren genom tiderna. Mitt och Rolf-Görans samarbete går långt tillbaka i tiden så det kändes naturligt att fråga Rolf-Göran om han kunde tänka sig att ta den uppgiften och jag blev givetvis mycket glad att han svarade ja, säger Jan-Olof ”Jana” Wannius.

– Jag är glad att Jana frågade mig och jag gör så mycket jag kan för att hjälpa till. Falsterbo är en fantastiskt bra tävlingsplats som vuxit otroligt under åren. Det känns kul och värdefullt att få vara med att utveckla och finslipa på detaljnivå. Jag ser det som mycket positivt att Jana vill att Falsterbo skall bli ännu bättre, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Falsterbo Horse Show går av stapeln 5-13 juli och de internationella tävlingarna börjar torsdagen 10 juli.

Anmäl som...