Presskonferens inför årets tävlingar

Presskonferensen inför årets tävlingar hölls igår. Ryttareliten,  journalister, fotografer möttes upp av Jana Wannius och Elisabeth von Schrowe  i ett soligt Falsterbo.

Även Falsterbo Horse Shows nya presschef, Lisa Johansson fanns på plats och startade presskonferensen. Jana Wannius berättade om kommande nyheter, bland annat att det med stor sannolikhet blir Nations Cup i dressyr nästa år i Falsterbo och att det planeras för att hålla finalen av Agria Allsvenskan på onsdagen till 2015. Event Director, Elisabeth von Schrowe berättade om samarbetet med UngCancer och att showen inför i år kommer att vara Miljöcertifierad.

Nästa alla medverkande i SVT:s dokumentär Ryttareliten fanns på plats och var rörande överens om att Falsterbo är något man alltid ser fram emot. Peder Fredricson hade dagen till ära fått provrida banan och tyckte att banan aldrig kännts  så fin. Stall Grevlunda kommer med 10 hästar till Falsterbo och Peder har hjälp av beridaren Stephanie Holmén, eftersom att Lisen i år kommer att hålla sig på marken då hon är gravid.

Daniel Zetterman kommer endast med en häst i år, en lovande unghäst han ska rida i Scandinavian Open för 6 åriga hopphästar.

Charlotte Haid-Bondergaard var peppad att rida Falsterbo efter framgångarna i med Lag Guld och individuell seger på NM nyligen. Rasmus har tyvärr ingen aktuell häst för Falsterbo.

Årets huvudnyheter är nya banan, där vi främst kommer att få se islandshästar och olika spanska raser. Samt den nya läktaren.

I dressyr och hoppklasserna är det sig likt, men 2 nya klasser som tillkommit i och med finalen av AgriaAllsvenskan och Mountain Horse Childrens Challenge.

Falsterbo Horse Show twittrade live från presskonferensen. 

Läs några andra artiklar här:

Tidningen Ridsport: FalsterboVersion 2.0 minst

Skånskan.se: I full galopp mot VM

Expressen: Här smyginvigs stora hästfesten i Falsterbo

Skånskan: Tv-stjärnorna laddade inför Falsterbo

 

Foto: Alida Säflund

Anmäl som...