Olivier Robert tog hem segern i JMS Falsterbo Derby

I år blev det fransmannen Olivier Robert, med Belle Rock, som lyckades ta hem den prestigefulla segern i JMS Falsterbo Derby. En fantastiskt bra prestation eftersom Olivier Robert endast har ridit sitt modiga sto i fem månader.

Banan i Falsterbo Derby är ett kraftprov för både häst och ryttare. Den är 1200 meter lång och hälften av hindren består av s.k. naturhinder (t.ex. banken, pulvermangraven och vattenhindret) och har sett likadan ut i ganska många år nu. Det krävs en modig och lydig häst, som litar helt på sin ryttare för att klara av att rida felfritt.

– Jag har en superhäst, förklarar segraren Olivier Robert lyckligt på presskonferensen. Hon har aldrig gjort ett derby tidigare, men är helt perfekt på allt.

Det var bara två ryttare som lyckades rida derbybanan felfritt. Förutom Olivier Robert lyckades även irländaren kapten David O’Brien, med Mo Chroi. Fransmannen vann genom att rida drygt två sekunder snabbare i omhoppningen.

Olivier Robert tog därmed hem dagens andra franska seger här i Falsterbo. Och vad passar bättre än att spela franska nationalsången ”Marseljäsen” än just i dag – Frankrikes nationaldag?

Anmäl som...