Nations Cup och Grand Prix byter dagar i Falsterbo

Efter två år där Longines FEI Jumping Nations Cup har fått avsluta Falsterbo Horse Show återgår tävlingsupplägget till det ursprungliga. 2020 kommer Longines Falsterbo Grand Prix gå söndag 12 juli och Longines FEI Jumping Nations Cup gå fredagen den 10 juli. Jana Wannius, ordförande i Organisationskommittén förklarar beslutet.

 – Vi har haft två år med Nationshoppning på söndag och Grand Prix på fredag. Nu har vi valt att återgå till det ursprungliga tidsprogrammet. Med facit i hand har de båda uppläggen fungerat mer eller mindre lika bra, men efter önskemål från bland annat lagledare i det svenska och schweiziska laget och ett antal internationella ryttare, har vi valt att återgå när möjligheten gavs.

Nästa års Falsterbo Horse Show kommer också bli den sista tävlingen inför det stundande Olympiska mästerskapet i Tokyo för många nationer. Jana Wannius berättar mer:

 – Det är ett stort intresse från både ryttare och nationer att komma till Falsterbo nästa år. Vi vet redan nu att de svenska ryttarna kommer göra sin sista tävling innan hästarna åker vidare mot Tokyo.Även Brasilien, som är regerande Panamerikanska-mästare har önskat plats till sitt OS lag vilket är mycket roligt.

Biljetterna till 2020 års Falsterbo Horse Show släpps söndag 1 december klockan 09.00.

För mer information
Jana Wannius, Ordförande Falsterbo Horse Show
0707-83 83 03/ wannius@falsterbohorseshow.com

Anmäl som...