Medaljhungriga Flyingeryttare på väg mot lag-SM i Falsterbo – ”Det är ingen som gillar att förlora”

Det är ett ungt lag som tillsammans med VM-hjälten Jens Fredricson har siktet inställt på medalj för Flyinge Hästsportklubb när finalen av Folksam Elitallsvenska, tillika lag-SM i hoppning, går av stapeln den 9 juli på Falsterbo Horse Show. Läs med om deras resa och ambitioner i vår artikelserie där vi tillsammans med Svenska Ridsportförbundet presenterar de 8 lag som tagit sig till final.

Foto: Kim C Lundin. All rights reserved.

Flyinge Hästsportklubb är ett konkurrenskraftigt lag som ändå haft en lite krokig väg till årets final av Folksam Elitallsvenska

– Ett fantastiskt lag knöt näven och vi tog oss till semifinal på det berömda håret. Väl i Norrköping var målet en finalplats och det lyckades vi med, säger lagledare Anders Grane

Laget som ställer upp i Falsterbo är ett ungt sådant, med två juniorer och en medelålder på 21,5 år.

– Vår målbild har varit att låta dessa unga talangfulla ryttare få vara med hela vägen och det är fantastiskt kul att vi tagit oss till final, säger Anders.

Flyinge har jobbat metodiskt under hela året med lag-SM i Falsterbo som mål. Redan i januari började de med två träningar för Jens Fredricson, därefter har de tagit ut det bästa tillgängliga laget för varje omgång.

Att få tävla på stora gräsbanan i Falsterbo är som alltid en fantastisk upplevelse, tycker Flyinge:

– En sommardag i juli finns ju inget bättre än att få rida på Falsterbos gräsbana! För ryttarnas skull, är jag som lagledare, oerhört glad att vi nådde målet att få avrunda med en final. Det har varit en ynnest att få leda detta fantastiska gäng under året! Även Didrik Lindelöw-Person, Linnea Åberg-Cronin och Lisa Engström har varit en del i att vi nått vårt mål! säger Anders.

– Målet för året var att ta oss till finalen, men nu när vi är här så är självklart siktet inställt på en medalj. Vi har hungriga ryttare i laget som jag vet vill prestera på topp och det är ingen som gillar att förlora, har vi en bra dag så kan det räcka långt!

De representerar Flyinge Hästsportklubb i finalen av Folksam Elitallsvenska 9 juli:

Lagledare
Anders Grane

Ryttare

Clara Hermelin, 17år, Sjöbo

Nybliven NM-guldmedaljör i lag för juniorer. Ung men rutinerad, bland meriterna finns SM-Guld Inverkan (children), GP-seger i Baltic Cup, Skånsk Mästare. En riktig glädjespridare som ger massor med energi till laget.

Emil Jönsson, 16 år, Flyinge

En trogen lagryttare som var med redan 2018 när vi vände i Division 1, samma häst som han red då (Quintinus SN) har varit med i laget även i år. En lugn och sansad ryttare som bara är nöjd om han sätter en nolla. Sällan först på plats, men det stressar nog oss andra mer än honom själv. Har bland annat ett Lag SM-silver (2020), SM Guld för children, seger i 1,45m derbyt i Hammarö på meritlistan.

Stella Röhlcke, 26år, Torna-Hällestad

Har varit baserad i Holland i många år med massor av fina framgångar. I Sverige har hon bland annat varit med i ATG:s talangprogram, vunnit YRSM-guld och hoppat U-25 klasser på Stockholms Stadion i samband med GCT/GCL. Stella dök oväntat men glädjande upp i Sverige igen i våras och var på hugget direkt att rida i laget. En person som bidrar med en härlig inställning och massor av erfarenhet till laget.

Simone Jagestrand, 27år, Borrby

Ny ryttare i klubben som gått från debut i 1,30m till placeringar i 1,50m på bara ett par år. Nyligen 2:a i 7-star 150 i Fjärås och segrare i 7-star 140 i Hammarö. Skapar bra stämning och sprider harmoni till både hästar och människor.

Jens Fredricson, 55år, Löberöd

VM-guld, 3:a WC-Finalen, OS-ryttare, otaliga Nations Cup starter, SM-Guld med mera. En ovärderlig ryttare att ha i laget med sin erfarenhet. Inspirerar och sprider kunskap!

Anmäl som...