Madeleine Young-Shing och Albion segrade i det första kvalet till Mountain Horse Children’s Challenge i Falsterbo

Madeleine Young-Shing och Albion segrade i det första kvalet till Mountain Horse Children’s Challenge i Falsterbo, och är därmed klar för final tillsammans med fem andra ekipage.

För första gången kommer ryttarna i Childrens-klassen (12-14 år) att få möjlighet att rida i Falsterbo. Via två kval ska tolv finalryttare utses.

Det första kvalet avgjordes i samband med JumpClubs tävlingar sista helgen i maj. De unga ryttarna red i två omgångar, och de sex bästa totalt efter båda omgångarna gick vidare till finalen.

Båda omgångarna fick samma segrare – Madeleine Young Shing från Bollnäs och Albion. I första kvalet, som avgjordes i bedömning A:stil, var Madeleine felfri och fick högst stilpoäng av domarna Sylve Söderstrand och Helena Lundström.

Felfria och på delad andra plats, med samma stilpoäng, kom de båda Hebyryttarna Elinor Lundin och Isabelle Franzetti.

– Ryttarna red genomgående mycket bra och ritterna höll hög klass, berömde Sylve Söderstrand efteråt.

Den andra omgången reds i bedömning A:1a, och även här var Madeleine Young Shing bäst, dubbelt felfri och en dryg sekund snabbare än lika felfria Kajsa Björe och Little Grace.

Totalt innebar det att Madeleine vann och är därmed klar för finalen i Falsterbo. Med sig får hon Kajsa Björe, Isabelle Franzetti, Julia Svärd, Elin Lundin och Louise Hammargren.

De övriga sex finalryttarna blir klara efter helgens tävlingar i samband med Grevlunda Grand Prix.

 

Madeleine Young Shing och Albion var bäst i båda omgångarna av Childrens Challenge-klassen vid JumpClubs tävlingar.

Anmäl som...