Konsten får större utrymme i Falsterbo

Falsterbo Horse Show Galleri har varit en del i Falsterbo sedan 2008 och firar i och med det 5:års jubileum i år. Galleriet kommer liksom tidigare år hålla hög internationell kvalité med några nytillskott och med ny placering.

Mia Jonshagen, initiativtagare till Galleriet, om vilka som kommer finnas på plats i sommar:

 

– Konstnären Jackie Persson som är född i USA, visar fantastiska skulpturer i cement. Hästar är ett givet tema för Jackie, men även hennes Gargoyles är värt ett besök. Jackie har stora framgångar i bl a USA, Norge och i Sverige. Hennes verk ses allt oftare i offentliga sammanhang.

– Ida Liedholm är en ädelsmed av hög Internationell kvalité. Hennes smycken är både organiska och gränslösa och varierar från stort till smått i det vackraste utformande. Inför Falsterbo Horse Show har Ida skapat särdeles väl utformade smycken i silver och guld med ädelstenar och pärlor. Ida har och har haft ett antal utställningar med sina smycken med stora framgångar.

– Åsa Canbäck har väckt stor beundran för sitt arbete av hästskulpturer av blandteknik. Efter att ha blivit uppmärksammad i Falsterbo Horse Shows konstgalleri, har ett flertal tidningsreportage gjorts kring hennes arbeten. Förutom utställningar i Sverige, har Åsa även haft utställningar i Italien och USA.

– Linda Vasel är klädskapare och arbetar med helt egna uppsättningar av kläder.
Haute couture är ledord för hennes fantastiska klädkollektion, som visas för första gången i Galleriet. Lindas kollektion kommer med all säkerhet att uppskattas av Falsterbo Horse Shows publik.

Mia Jonshagen är själv målare och har hästen som fokus på sina stora dukar i olja. Mia har haft ett flertal stora utställningar i bl a Danmark. Målningarna är kända långt utanför Nordens gränser. Inför sommarens utställning presenterar hon som vanligt nya målningar av hög kvalité.

Galleriet har öppet under tävlingarnas ordinarie öppet tider alla dagar under evenemanget 6-14 juli. Platsen för Galleriet är i år på platån mellan dressyrbanan och framhoppningen.

På bilden syns en målning av Mia Jonshagen

För mer information kontakta:

Falsterbo Horse Show Galleri
Mia Jonshagen
Tel. +46 708-47 57 88
E-post: miajonshagen@hotmail.com

 

Falsterbo Horse Show
Elisabeth von Schrowe, Event Director
Tel: +46 40-47 30 01
E-post: elisabeth@falsterbohorseshow.com

 

 

 

Anmäl som...