Klart om vilka lag som tävlar i Furusiyya FEI Nations Cup™ i Falsterbo


Arkivbild från 2012 foto: Krister Appelfeldt

En av Falsterbos höjdpunkter är Furusiyya FEI Nations Cup ™ presented by Longines. Lagtävlingen med världens bästa ekipage, där Falsterbo står som värd för en av omgångarna i högsta ligan, division 1. Nu är det också klart med vilka lag som kommer att rida i Falsterbo.

Lagtävlingen beskrivs som världens mest prestigefyllda tävling i hoppning. I Falsterbo rider Sverige, England, Holland, Schweiz, Spanien, Tyskland, Ukraina och som tidigare rapporterat; USA.

–Att rida i Falsterbo är det bästa som finns. En av de finaste uppgifterna man som svensk ryttare kan få, är att få representera sitt lag i den högsta divisionen bland de bästa ryttarna på hemmaplan.
Min egen förhoppning är att först och främst ta mig in i laget och få en plats där. Vi svenskar är farliga på hemmaplan. Jag tror att vi de senaste 10 åren vunnit 4 gånger i Falsterbo, säger Jens Fredricson.

–Oj, vilket enormt starkt startfält i år, det blir en tuff utmaning för oss, men en härlig sådan!
Vi alla är alltid extra laddade just i Falsterbo, publiken brukar alltid få oss att göra det där lilla extra, säger Sylve Söderstrand, förbundskapten för det svenska laget i hoppning.

–Det ska bli oerhört spännande att se hur det går i år. En repris av 2012, där Sverige vann efter omhoppning mot Frankrike och England, med bra sport och spänning fram till sista rundan vore fantastiskt. Dessutom kommer individuella ryttare från ett antal länder som inte startar i Superligan och rider i de andra internationella klasserna, säger ”Jana” Wannius, President, Falsterbo Horse Show.

Anmäl som...