Kändishoppningen gör comeback i Falsterbo


Måndag 23 juni 2014

Falsterbo Horse Show är en av Europas högst rankade tävlingar på absolut högsta internationella nivå. Nu blir det också hoppning på något lägre nivå. Det är inte premiär för kändishoppning i Falsterbo, men premiär är det för ryttarna; Sofia Wistam, Rickard Ohlsson, Sissela Benn och Ola Selmén.

 För ental år sedan hade Falsterbo tävlingen Celebrity race, där bl a politiker, skådespelare och TV journalister deltagit. Nu blir det kändishoppning i ny form.

– Tävlingsmomentet ”Duellhoppning” som kändisarna skall tävla i går parallelt på två identiska banor som de rider på tid där nedslag räknas om i sekunder. Alla ryttare rider två gånger var, om 1:a till 4:e pris. Det är fartfyllt och har tidigare varit uppskattat av publiken. Alla kändisryttarna har en tuff och modig inställning trots liten rutin och de brinner för ridningen. Därtill blir det ”good old rock’n-roll musik” som gör att stämningen höjs ytterligare, tror Ulrika Hedin, showansvarig.

Ola Selmén tränar tillsammans med Sissela Benn och så här säger han om sin medverkan i Falsterbo:

– Det är med lätta skänklar jag skrittar till Falsterbo för att medverka i denna prestigefyllda duellhoppning, säger Ola. För att spetsa formen, övar jag tillsammans med Sissela Benn under Maria Gudmundssons kärleksfulla ledning i Klagshamn utanför Malmö. Jag kommer rida stoet Raffinette som just nu ligger i träning i Bollnäs!

Sofia Wistam har på senare år tagit upp ridningen igen och det är med skräckblandad förtjusning som Sofia kommer till Falsterbo.
-Nu är jag riktigt hästbiten, men fortfarande nybörjare, säger Sofia. Jag har haft en förmåga att ramla av titt som tätt, men jag har alltid varit snabbt uppe i sadeln igen. Jag har aldrig varit i Falsterbo, men har verkligen velat åka dit länge. Jag har en otrolig respekt för de som tävlar där och jag ser fram emot både att se de erkända ryttarna där samt att hoppa själv. Det ska bli vansinnigt roligt, avslutar Sofia.

 Falsterbo Horse Show går av stapeln 5-13 juli och duellhoppningen går på den internationella hopparenan lördagen 12 juli kl 14.00.

Ola Selmén till häst. 

 

För mer information kontakta:                  

Falsterbo Horse Show

Ulrika Hedin, Showansvarig

Tel: +46 0705-58 09 81

E-post: ulrika.hedin@gmail.com

 

 

 

 

 

Anmäl som...