Jur Vrieling vann Falsterbo Derby för andra gången

På lördagen var det dags för Gigaprint Falsterbo Derby. Banan, som är densamma varje år, är 1.200 meter lång och har omkring 20 hinder varav hälften är naturhinder.

24 ekipage kom till start och unikt för Falsterbo, jämfört med andra stora derbyn, var att hela 13 nationer fanns representerade i startlistan.

Derbybanan består inte bara av spektakulära 1,50-hinder utan också uthopp över staketet och ner för en brant bank.

Efter grundomgången var det trots svårigheterna hela fem ekipage som var felfria. En omhoppning skulle avgöra. Först startade Jur Vrieling, Nederländerna, med Zavall Vdl och de satte press direkt på sina konkurrenter med en felfri och snabb runda. Jur Vrieling var fortfarande i ledning när det blev dags för sista startande, Jens Fredricson med Avon. Det var knäpptyst på läktarna, men tyvärr ramlade en bom och Jens Fredricson slutade på fjärdeplats.

Jur Vreiling har vunnit Falsterbo Derby en gång tidigare – 2009 – då med hästen Nerina.

– Jag är verkligen nöjd med Zavall, sade Jur Vrieling. Det var hans första derby och jag var mest nyfiken på hur han skulle klara det. Men Zavall agerade som om han hade gjort detta förr. Så vi ska verkligen komma tillbaka nästa år och försöka försvara titeln.

– I dag var inte idealiskt att starta sist, förklarade Jens Fredricsson. Efter grundomgången fick Avon bara 2 minuters vila innan jag fick hoppa upp igen. Han hade behövt pusta i 10 minuter. Fast det var inte därför jag rev utan för att vi kom för nära hindret. Nu är inte placeringen det viktiga, utan prestationen och den är jag nöjd med. Avon tyckte att det var kul – han är helt avspänd och älskar att hoppa.

På andraplats i Gigaprint Falsterbo Derby kom Olivier Philippaerts, Belgien, med Carlito C och på tredjeplatsen landade kapten Michael Kelly, Irland, med Mo Chroi.

 Resultat

Anmäl som...