Islandshästarna intar Falsterbo Horse Show med fartfylld show och spännande lagtävlan, Tisdag 12 juli kl 17.00

Imorgon, tisdag  12 juli kl 17.00, har det blivit dags för några av Sveriges absolut bästa Islandshästryttare och ekipage att äntra Falsterbo Horse Shows Dressyrarena i Falsterbo Icelandic Power presented by Agria.

NM aktuella Vignir Jónasson är de av ryttare som kommer att rida elitklasserna i Falsterbo Icelandic Power presented by Agria

15 Islandshästar har nyss avslutat sin Warm Up på Falsterbo Horse Shows internationella Dressyrarena. Både hästar och ryttare har fått möjlighet att känna på underlag och vänja sig vid både blommor, sponsorskyltar och läktare.  Medans solen långsamt sätter sig över tävlingsplatsen slår vi oss ned på arenans kortsida tillsammans med Rebecca Jónasson, tävlingsledare för Islandshäst tävlingarna här på Falsterbo Horse Show och tidigare Sportchef för Islandshäst förbundet.

Rebecca berättar med glädje om det tävlingsprogram som man har satt samman för Falsterbo Icelandic Power presented by Agria. En tvådagarstävling där bredden i sporten står i fokus:

“Det blir såväl elit klasser med inbjudna ryttare, som ungdomsklasser där publiken kommer att få se tölt, showpass och champagne tölt. Kvällen avslutas med en spännande lagtävling i flygande pass.” berättar Rebecca.

Totalt kommer publiken att kunna följa 5 olika klasser under tisdagskvällen som avslutas med Del 1 av 2 i lagkampen som kommer att avgöras på Onsdag 13 juli Kl 18.00 på Dressyrarenan. Då blir det bland annat också Grand final i fyrgång V1 Special och final i tölt.

Ryttarna som rider elitklasserna har blivit särskilt inbjudna medans ungdomsryttare och de som rider öppen klass (motsvarande dressyrens och hoppningens amatörtourer) har kvalat under våren.

”Många av de ryttare som kommer rida här imorgon kommer faktiskt att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i Åhus i Augusti. När det kommer till våra ungdomsryttare är de fantastiska förebilder för sporten och det är otroligt roligt att både de och våra amatörer får chansen att visa upp sig här på Falsterbo”. 

För den som aldrig sett en Islandshäst tävling tidigare berättar Rebecca att man kan förvänta sig mycket show samt fartfylld och fin ridning: “Islandshästarna är små, men väldigt kraftfulla. Vi har några av Sveriges bästa ryttare på plats och de bjuder alltid på hög standard och mycket show. Jag tror att det kommer bli väldigt roligt, både för publik och ryttare! ”

Fokus på utveckling och tillgänglighet av sporten

Sedan två år tillbaka har Rebecca ett samarbete med Falsterbo Horse Show och Jana Wannius med fokus på att både utveckla sporten genom ökad tillgänglighet men också att öka intresset för Islandshästen som ras:

“Våra tävlingar har ju aldrig varit sånna här publiktävlingar tidigare så det är väldigt roligt och betydelsefullt för sporten att vi får vara med på ett sånt här event “

Hon fortsätter “Det är verkligen en fantastisk möjlighet för oss att få lov att visa upp Islandshästen på en sådan här arena. Vi är Sveriges mest växande ras sedan flera år tillbaka och så mycket mer än bara turridning. Jag hoppas att tävlingarna här på Falsterbo ska locka många nya supportrar till sporten, men kanske också nya ryttare.”

Upptäck hela programmet här: http://falsterbohorseshow.se//tidsprogram/

Anmäl som...