Helena Lundbäck är tillbaka

Helena Lundbäck var dagens mest överraskade segrare i Falsterbo. Tillsammans med stoet Antina V’T Merelsnest Z segrade hon i Falsterbo Derby.
– Jag tänkte att om hon inte hoppar över vattengraven så går jag ut, sa Helena Lundbäck efter segern.

Helena Lundbäcks sto Antina V’T Merelsnest är nio år och relativt ovan vid större tävlingar, atmosfär och långa vattengravar. Inför Falsterbo Derby hade ekipaget tränat på en terrängbana men vattengrav hade de inte hoppat.
– Blir det krångel så går jag ut, resonerade Helena Lundbäck.

Men stoet hoppade vattengraven – och alla andra svåra hinder på den långa banan. De blev det första av tre felfria ekipage. När Helena Lundbäck gick ut i omhoppningen som första ryttare var målet att vara felfri.
– Jag visste att jag inte kunde rida fortare än de två efter mig, sa Helena.
Ekipaget fick visserligen den långsammaste tiden i omhoppningen men de var de enda felfria. Dansken Christian Schou slutade på andraplats och tyskan Janne Frederike Meyer Zimmerman på tredje.

Helena Lundbäck har varit borta från rampljuset och de allra största banorna sedan VM i Kentucky 2010. Nu tillbringar hon flera månader om året i Italien på maken Roberto Cristofolettis familjegård norr om Milano. Falsterbo var ”på väg hem” till Norrköping.
– De senaste åren har vi ägnat oss mycket åt avel och vi har köpt många föl. Nu har jag riktigt bra hästar i stallet och det är så roligt att vara tillbaka här i Falsterbo, sa Helena Lundbäck.

Anmäl som...