Heartbeat är årets vinnare av Folksams stora hingstpris i hoppning

Heartbeat, som har övertygat både bredd och elit, har av SWB 2016 utnämnts till årets utmanarhingst för sin lovande start i avelskarriären och talangfulla avkommor..

Heartbeat har visat sig passa mycket väl för de svenska stona, med sin internationella prestationsstam för en modern hoppavel. Han fortsätter att imponera genom riktigt bra avkommor med svenska mödrar. och Sverige.

Heartbeat vann sitt 30-dagarstest 2005 i Vilhelmsborg samt blev champion både som 4-, 5- och 6-åring i Danmark. Heartbeat vann 2006, som 5-åring, det danska unghästchampionatet i hoppning med maxpoängen 10 i de åtta bedömningspunkterna. Han gjorde samma år fyra felfria rundor i unghäst-VM i Zangersheide och blev även tvåa i femårschampionatet i Falsterbo. Heartbeat har egna topplaceringar i internationell Grand Prix.

I år är han alltså vinnare av Folksams Stora Hingstpris här i Falsterbo tack vare sina avkommors framgångar i hoppklasserna.

Alexandra Mörner som är ansvarig för hoppdelen på Lövsta seminstation tar emot priset på 10 000 kronor i försäkringspremier från Folksam och en keramikhäst.

Anmäl som...