Happenings hela veckan under Falsterbo Horse Show!

Lördag 6 juli är det invigning av årets Falsterbo Horse Show, som pågår 6-14 juli. Utöver sportklasser i hoppning och dressyr bjuds det årligen på en rad showprogram – och i år blir de ännu bättre.

Under söndagen gästas tävlingarna av Tobbe Larsson, som kommer inviga showen. Tobbe firar dessutom 20 år som hästartist.

Därefter är det dags för rasparad, med inte mindre än 16 hästraser med ursprung från hela världen. Under 10 minuter kommer hästar med rötter från bland annat USA, England, Iran, Scotland och Spanien inta dressyrarenan. Här visas bland annat Shirehästen, som räknas som världens största hästraser med en mankhöjd närmre 2 m. Shirehästen får sällskap av en av världens minsta hästraser, miniatyrhästen, som mäter ca 80 cm i mankhöjd. Även den ryska, allergivänliga Basjikir hästen, kommer att visas upp.

Showansvarig Ulrika Hedin ser fram emot årets evenemang:
”Det är ett fullspäckat och fartfyllt program som innehåller lite av allt och som tillfredsställer häst och hundentusiaster. Rasparaden med 16 raser som visas på 10 minuter kommer bli något utöver det vanliga!”

2018 års publikfavorit ”Minion mot Miniatyrhäst” i höjdhoppning är tillbaka 2019. Minionerna som springer och hoppar på alla fyra liknande en häst, segrade 2018 med en höjd på 1.20 m. Frågan är om det blir ett nytt rekord i år?

Meriterade ekipage från Danmark, Norge och Sverige, där flera av dem har tävlat i både EM & VM kommer att tävla i sju delgrenar, Mounted Games. Om ni gillar fart och fläkt är detta något ni inte får missa!

Inget Falsterbo utan hundar, duellstafett med åtta elithundar på högsta nivå

Showprogrammet äger rum söndag 7 juli med start kl. 12.20.

Biljetter hittar ni här!

Anmäl som...