Framtidskonferenser arrangeras i Falsterbo och Göteborg: – Vad vill svensk dressyr och hur kan vi nå toppen internationellt?

Svenska ryttare i hoppning har regelbundet stora framgångar internationellt och tar medaljer i stora mästerskap för seniorer, Young riders och juniorer.

Men Sverige har halkat efter som dressyrnation. Hur kan trenden vändas och Sverige stå på pallplats i mästerskap igen? Vad vill svensk dressyr egentligen? Det frågar sig Jan Olof ´Jana´ Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show och Tomas Torgersen, Show Director Gothenburg Horse Show och tar krafttag för svensk dressyr genom att arrangera framtidskonferenser under Falsterbo Horse Show i år och Göteborg Horse Show i Scandinavium i mars 2016.

– Vi är oroade över utvecklingen. Uteblivna medaljer ger sämre startfält på de internationella dressyrtävlingarna i Sverige, vilket minskar intresset och på sikt lockar mindre publik. Och det vill vi inte. Därför sätter vi igång med ett par konferenser där dressyren skall diskuteras. Vi kan kalla det ett upprop för svenska dressyrmedaljer i mästerskap, säger Jana Wannius och Tomas Torgersen.

Den 9 juli arrangeras ett möte i Falsterbo, där ett stort antal kompetenta personer inom svensk dressyr bjuds in, för att ta fram en gemensam strategi för dressyrens framtid mot mästerskapsmedaljer redan 2018. Eller varför inte vid EM i Göteborg i augusti 2017?

– Det finns många goda viljor som arbetar för svensk dressyr idag. Vår förhoppning är att alla tillsammans och med gemensamma krafter bidrar till att lyfta svensk dressyr mot medaljer. Det kan vi klara! Säger Tomas Torgersen och Jana Wannius.

För mer information, kontakta:

Jana Wannius, 0707-83 83 03 – wannius@falsterbohorseshow.com
Tomas Torgersen, 0725-22 53 43 – tomas.torgersen@ellberga.com

Anmäl som...