Folksam Scandinavian Open hoppning

folksam (640x398)
Måndagen i Falsterboveckan brukar traditionellt vara vikt för unga hästar och så är fallet även i år. Dagen inleddes med den första semifinalen i Folksam Scandinavian Open i hoppning för 5-åriga hästar på dressyrarenan. Detta championat är öppet för hästar som är födda 2010 eller för ston födda 2009 som har haft ett föl. Till start kom 165 femåringar. Hinderhöjden i omgång 1 är 1,20 meter.  Åttio unghästar i 5-års klassen var felfria i dag.

I den andra semifinalen, som går av stapeln i morgon tisdag, är hinderhöjden 1,25.

Resultatlista 5 åringar hoppning omg. 1

Även 6-åringarna hoppade 1:a semifinalen i Folksam Scandinavian Open. Denna klass är endast  för hästar som är födda 2009  och kval 1 rids som en  1,30-hoppning. Nytt för i år är att första kvalet rids på Falsterbobanan, den lite mindre gräsbanan som var fjolårets stora nyhet.

51 ekipage var felfria – däribland förra årets vinnare i femårschampionatet, Calmere (Callahan VDL–Quincy) även då med Marcus Westergren i sadeln. Den andra semifinalen i Folksam Scandinavia Open i hoppning för 6-åringar äger rum på den Internationella hopparenan imorgon, tisdagen den 7 juli. En tidshoppning på 1,30 meter.  Till finalen i 6-årschampionatet på söndag går de 20 bästa hästarna med lägst antal fel efter båda semifinalerna.

Resultatlista 6 åringar hoppning omg. 1

 

Anmäl som...