Falsterbo i topp när ryttarna får välja

Nations Cup säsongen 2015 går likt tidigare på 8 platser i Europa där Falsterbo är en av dessa. Övriga platser är: La Baule, Lummen, Rom, St Gallen, Rotterdam, Hickstead och Dublin. 10 lag deltar i högsta serien.

Förra veckan fick lagledarna välja vilka 4 tävlingsplatser de vill tillgodoräkna sig poäng på i serien. De högst rankade länderna får välja först.

Holland som vann finalen i Barcelona i år och som dessutom är världsmästare i lag och individuellt fick börja att välja: De valde Falsterbo först.

Därefter var det Tysklands tur: De valde också Falsterbo först!

– Organisationen i Falsterbo tycker att det är fantastiskt roligt och naturligtvis är det ett toppbetyg för vårt arrangemang och event som helhet, säger Jana Wannius, President, Falsterbo Horse Show.

Vi har kontinuerligt arbetat med att föra utvecklingen framåt och på senare år har vi investerat mycket i anläggningen och nu senast med att bl.a. lägga om gräset på internationella arenan.

Generellt har det gått väldigt bra för Sverige på hemmaplan i Falsterbo. Det kommer att bli tufft nästa år men vi vet att Sverige har ett kanonlag, så publiken kan se fram mot en riktig rysare, fortsätter Jana.

Furusiyya Nations Cup presented by Longines går av stapeln i Falsterbo fredagen 10 juli 2015.

Anmäl som...