Falsterbo Horse Show stödjer Childhood

Falsterbo Horse Show har de senaste tre åren arbetat tillsammans med  olika välgörenhetsorganisationer. Nu har vi hittat en ny charity partner 2013-2015 – World Childhood Foundation, som arbetar över hela världen för att barn ska få vara barn.

– Vi är väldigt stolta över att Childhood kontaktade oss, säger Jan-Olof Wannius, President.

Childhood är en hjälporganisation som arbetar för att barn ska få vara barn. Childhood driver inte egna projekt, utan stödjer projekt som andra organisationer står bakom.

– I dag stödjer vi runt 100 projekt i 16 länder, däribland Sverige. Childhood arbetar inte med katastrofhjälp eller fattigdomsfrågor utan problemorienterat med fokus på: barn i samhällets vård, barn utsatta för övergrepp, gatubarn och familjer i riskzonen, förklarar Anna De Geer, generalsekreterare för Childhood.

Childhood är official charity under Falsterbo Horse Show och kommer att vara mycket synligt under evenemanget.

– Bland annat har vi köpt Childhood-armband till våra 600 funktionärer, som kommer att bära dem. Det blir alltså 600 ambassadörer för Childhood från oss, säger Jan-Olof Wannius med stolthet. Men många andra aktiviteter är planerade. Vi är övertygade om att vårt samarbete kommer att uppskattas väldigt mycket av publik, ryttare och sponsorer.

– Vi har på avstånd redan tidigare imponerats av Childhoods verksamhet och effektiva personal. Det är en hjälporganisation där i princip alla intäkter går till verksamheten och med försumbara administrationskostnader. Det är viktigt för oss.

– Vår verksamhet handlar om att barn har rätt till sin barndom och det innebär också mycket lek och skratt, säger Anna De Geer. Falsterbo Horse Show är ett evenemang som präglas av glädje och är till för alla. Vi kommer förstås att vara på plats under evenemanget och göra olika aktiviteter.

 

Anmäl som...