Falsterbo Horse Show får nytt lyft med lokaler från Expandia

Falsterbo Horse Show har fått ett nytt tävlingskansli på cirka 300 kvadrat från modulföretaget Expandia. Lokalerna blir centrum för ackrediteringen av nästan 5000 personer och hemvist för mer än 700 funktionärer under tävlingarna 8-16 juli. ”Ett stort lyft! Vi som arbetar med hästshowen får en enklare, smidigare och rymligare tillvaro”, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director.

Den stora nyheten på Falsterbo Horse Show 2023 är ett nytt efterlängtat tävlingskansli och kontor. Elisabeth von Schrowe är Event Director för Falsterbo Horse Show.

Falsterbo Horse Show i Skåne är en av ridsportvärldens viktigaste tävlingar och samlar varje år världseliten och cirka 63 000 besökare. Den stora nyheten för årets hästshow är ett efterlängtat permanent kontor från familjeföretaget Expandia, en av Nordens största leverantörer av tillfälliga lokaler.

Den vita tvåvåningsbyggnaden vid entrén till tävlingsområdet blir centrum för funktionärerna och ackrediteringen, och på övervåningen finns kontor och konferensrum. ”Lokalerna är rymliga, ljusa, bekväma och praktiska. Vi har fått vara med och utforma planlösningen så den är skräddarsydd utifrån verksamhetens specifika behov. Till exempel har vi valt vissa partier med glasdörrar och glasväggar för en ljusare och luftigare känsla”, sammanfattar Elisabeth von Schrowe.

Expandias ägare gjorde comeback som hoppryttare

Expandias huvudägare Malin Sköld fick idén till byggnaden förra sommaren då hon gjorde lyckad debut på den internationella tävlingsbanan. Som ung var Malin framgångsrik hoppryttare och tävlade med svenska hopplandslaget. Efter en paus på 35 år köpte hon en häst med sikte på Falsterbo Tour of Amateurs 2022. ”Målet var att nå finalen och det gjorde jag. Dessutom fick jag träffa min gamla ridlärare Jan-Olof ´Jana´ Wannius, president för Falsterbo Horse Show. Han berättade om behovet av ett nytt kontor – och nu är det på plats”, säger Malin Sköld.

Expandias vd Jonas Wallstedt: ”Vi är mycket stolta över samarbetet med Falsterbo Horse Show. Ständigt hittar vi nya verksamheter runtom i Sverige för våra flexibla modullösningar, och vår modulflotta består idag av över 22 000 moduler, alla tillverkade i Sverige. Som exempel har vi senaste året levererat allt från studentlägenheter i Visby till en kirurgklinik med tre vårdavdelningar till Centralsjukhuset i Karlstad.”

Från idé till invigning på mindre än ett år

Kontoret i Falsterbo består av tio moduler som specialbyggts av trä från svenska skogar i Expandias fabrik i Värmlandsbro. De beställdes hösten 2022, anlände till Falsterbo i april och verksamheten flyttade in i juni. Efter årets evenemang kommer byggnaden att stå kvar.

Anmäl som...