Falsterbo Horse Show är igång – “Mer besökare än någonsin”

Under lördagen invigdes 2024 års upplaga av Falsterbo Horse Show med Open House och aktiviteter för hela familjen. På den ca 300 000 m² stora tävlingsplatsen samsades inbitna hästälskare i form av ryttare och publik från hela Sverige med nyfikna lokalbor och långresta gäster. För många var det första, men absolut inte sista, gången de besökte Falsterbo Horse Show.

När Falsterbo Horse Show 2024 slog upp portarna för i år var det många som tog chansen att besöka tävlingsområdet:

– Vilken start på årets tävlingar! Jag har inga exakta siffror, men det rör sig om ett besöksrekord för vårt Open House. Det känns som att många nya ansikten har hittat hit idag och det känns fantastiskt roligt att få visa upp vår fina anläggning för både kommunens invånare men också mer långresta gäster. Många tror kanske att man bara kan besöka Falsterbo om man själv rider, men här finns verkligen något för alla; vilket jag tror att många har upptäckt idag, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director för Falsterbo Horse Show.

En av de som besökte invigningshelgen var Skanörsbon Charlotte Göransson tillsammans med dottern Hedda, 3 år, sambon Pontus:

– Vi har besökt Family Corner, lekt av lite energi med barnen och ätit glass i solen. Vi har också shoppat en del, bland annat ett nytt klädset från Falsterbo Collection som vår dotter redan har satt på sig. Hon är supernöjd med både dagen och sina nya kläder! Vi kommer definitivt tillbaka, säger Charlotte till Falsterbo Horse Shows reporter.

Från Manhattan till Falsterbo Horse Show

En del gäster har rest lite längre än andra för årets Open House. Ingrid Kullberg-Bendz och sonen Neville Barrow är nämligen på besök i Höllviken från Manhattan, New York, och tillsammans med Ingrids syster, Lilly Kullberg och hennes son Felix Kullberg. För samtliga i familjen var det premiär på Falsterbo:

– Vi såg på Instagram att det skulle vara öppet hus i dag och Falsterbo är ju en världsberömd hästtävling så vi tänkte att vi måste visa upp det nu när vi har besök. Vi har faktiskt aldrig varit här själva tidigare, men det var jättespännande och jättebra! Vi har shoppat, käkat, druckit kaffe och tittat på hästhoppning. Toppen dag! berättar Höllvikenbon Lilly Kullberg som hoppas komma tillbaka till Falsterbo senare i veckan.

Hästfesten fortsätter med fartfyllt showprogram och lag-SM i hoppning

På söndag 7 juli fortsätter Falsterbo Horse Show med bland annat ett fullspäckat och fartfyllt showprogram med höjdpunkter så som Duell stafett, Mounted Games, Fårvallning och Maskeradtävling tillsammans med 5 stycken miniatyrhästar där publiken kan vara med och rösta fram en segrare via Instagram samt vinna fina priser. Därtill är det dags för den spännande upplösningen av både Folksam Elit- och Ponnyallsvenska samt Falsterbos stora hejarklackstävling.

Program söndag 7 juli

Dressyrarenan
09.00 Krafft the Tour of Amateurs Dressage, final
13.00-14.40 Showprogram (sju programpunkter)
16.00 Krafft the Tour of Amateurs hoppning, 2:a semifinal
Följt av. Krafft the Tour of Amateurs, omhoppning

Hoppning, Internationella Hopparenan
10.00 Folksam Ponnyallsvenska, omg 2, final 8 lag
14.15 Individuella lagryttare max 8 ryttare
14.45 Folksam Elitallsvenska, omg 2
17.00 7 Star, final

Falsterbobanan
09.00-10.00 Consolation Folksam Ponnyallsvenska, ind. hoppning
11.45 Folksam Elitallsvenska omg 1
14.00 Horseware 7-års championat, 2:a semifinal

Family Corner
10.00-18.00 Barnaktiviteter

Mässan
09.00-18.00 Mässan öppen

Anmäl som...