Erik och Hamlet – vassast i ponnyklasserna!

När han såg gudfar Rolf-Göran Bengtsson vinna EM frågade sig Erik Nordström ”hur svårt kan det vara”. Han började rida och nu, 3,5 år senare, ska han rida NAF Five Star Magic Ponny Grand Prix i Falsterbo för andra gången.

Erik Nordström är den 16-årige talangen från skånska Marieholm som sopar banorna tillsammans med sin 23-årige ponny Flammabyggets Hamlet. När det var ponnytävlingar i Vetlanda var ekipaget som rider för Dagstorpsorten, det enda felfria ekipaget och därmed kvalade de till NAF Five Star Magic Ponny Grand Prix som avgörs i Falsterbo.
– Förra året var vi felfria i kvalet och hade två missar i finalen, men det var bara vår andra medelsvår A-klass. I år har vi mer rutin, säger Erik.

Fram till för ungefär 3,5 år sedan var det bara fotboll som gällde för Erik. Pappa Bengt var både tränare och satt i styrelsen för fotbollsklubben. När Erik såg Rolf-Göran vinna EM i Madrid 2011 började han själv bli sugen på att rida. Både Eriks pappa, Bengt, och mamma Carina hade ridit förr.
– Jag red på lite lånade ponnyer och för 1,5 år sedan köpte vi min första ponny, Hamlet. Han hade gått höga klasser men rev ganska mycket. Jag skulle få honom som en läromästare och vi fick köpa honom för 20 000 kronor. Nu brukar vi skoja om att vi har den äldsta och billigaste hästen när vi är på tävlingar, berättar Erik.

När det är tävlingar som Falsterbo så brukar Eriks gudfar, Rolf-Göran, ställa upp som extra hjälp på framhoppningarna och Rolf-Göran ringer ofta för att höra hur det går för Erik.
– Har han själv vunnit en Global Champions Tour som vi gärna vill höra om så brukar han däremot hellre prata om traktorer eller annat, avslöjar Erik.

I sommar går Erik ut nian och i höst hägrar gymnasiet. Drömmen finns kvar om att rida mästerskap men på stor häst. Ett ponny-EM blir lite för tufft för 23-årige Hamlet.
– Jag vill hellre ge honom en riktigt bra avslutning på en lång tävlingskarriär, säger Erik Nordström.

 

Kvalade ekipage till NAF Five Star Magic Ponny Grand Prix:

Erik Nordström/ Flammabyggets Hamlet

Michelle Cranning Hillgren/ Wischin Chin M

Emelie Sandelius/ Crafty Boy

Tuva Eriksson/ Miclas Aristocrat

Fanny Kullmyr/ Vox Pop De L’Aulne

Ytterligare fem ekipage kommer att delta, de tas ut av landslagsledningen

 

Anmäl som...