Elin vann Children’s Challenge

Mountain Horse Children’s Challenge är en tävlingsklass för hoppryttare mellan 12–14 år som rider stor häst. Klassen avgörs under två deltävlingar där ryttarnas inbördes placeringarna sedan läggs samman och ger de slutgiltiga placeringarna. I ledning efter tisdagens stilhoppning låg Elin Glimberg och hade därmed ett litet försprång.

Onsdagens deltävling var en 1,20-hoppning med omhoppning för de felfria. Elva ekipage kom till start på den internationella hopparenan. Fem av dem gick felfritt och tog sig vidare till omhoppning. Sist ut i omhoppningen var Elin Glimberg med Phoenix och de var inte bara felfria utan hade även den klart snabbaste tiden. Och därmed vann Elin och Phoenix Children’s Challenge även i år – precis som 2015.

– Mina tankar inför omhoppningen var att rida snabbt och felfritt, förklarade Elin Glimberg med ett skratt. Jag tittade på när Kajsa red före mig och försökte sedan vara snabbare.

Kajsa Björe med Ascot 76 fick därmed se sig slagna med nästan två sekunder och slutade tvåa även sammanlagt. Men för Kajsa väntar nya utmaningar här i Falsterbo.

– Jag laddar om nu inför morgondagens final med min ponny, säger Kajsa Björe.

På delad tredjeplats sammanlagt (efter två deltävlingar) kom Cora Sidney-Hirn med Bluffing Spirit och Isabell Carlstedt med Sandy.

Många gratulationer och lycka till i framtiden!

Fullständiga resultat

 

Anmäl som...