Amatörerna har kvalat klart till Falsterbo

Hundratals ryttare har försökt, 60 klarade sig genom nålsögat. Nu är det klart vilka ryttare som rider Krafft the tour of Amateurs i Falsterbo.

Camilla Cederborg Löwl ägnade stora delar av förra veckan åt att uppdatera telefonen. Måtte hennes 54 ihopsamlade rankingpoäng till Falsterbos Amatör Tour räcka. Hon visste att det skulle vara snävt och hon visste att det kunde vara sista chansen att få rida finalen tillsammans med sin 20-årige valack Silver-Night. I torsdags kom beskedet att ekipaget är med.
– Jag var jätte, jätteglad för att jag kom med. Det ska bli så roligt att göra den här resan, säger Camilla Cederborg Löwl från Örebro.

Det är andra året som hon och Silver-Night startar touren, i år är upplägget annorlunda för ekipaget.
– I fjol tänkte jag att han skulle få vila lite innan tävlingen eftersom han är lite äldre men det funkade inte alls, han blev alldeles för vild. I år ska vi träna för John Hickey ända fram och han ska hjälpa mig med det mentala, avslöjar Camilla.

En som inte behövde titta lika mycket på telefonen förra veckan var Amanda Bååth från Bollnäs. Med sina 118 poäng låg hon överst på rankingen till tävlingen. Hennes Leaba Sioda har gått som ett skott den här säsongen.
– Jag har ridit Falsterbo Ponny Grand Prix förut, det var 2015 och jag blev åtta, berättar Amanda Bååth.

Hennes storhäst irländska Leaba Sioda är åtta år och har mycket vilja.
– Vi köpte henne på en auktion på Irland för två år sedan men i fjol var hon ur tävling nästan hela året då vi fick operera bort lösa benbitar i bakbenen, berättar Amanda.

I år har säsongen gått precis som planerat och sista tävlingen innan Falsterbo var en 1,30 hoppning i Gangnäs som ekipaget vann.

  • Målet är att vinna i Falsterbo, delmålet är att komma final, säger Amanda Bååth.

Ryttare från hela Sverige tävlat Krafft The Tour of Amateurs. Vilka som kommer till start finns här:

http://app.falsterbohorseshow.com/ranking?locale=se

Toa Final 8 juli (1) liten

 

Anmäl som...