Alexander Zetterman vann Longines Grand Prix

Vilken avslutning! För andra året i rad blev det en svensk seger i Falsterbo Grand Prix och denna gång var det Alexander Zetterman med Cafino som kammade hem prispengar, ett lyxigt armbandsur från Longines och en plats i Falsterbos historieböcker. Förra året var det som alla minns Jens Fredricson med Lunatic som stod för samma prestation.

Redan i första omgången visade Alexander Zetterman vad han kan, genom att rida en välplanerad  felfri runda. Även Niklas Arvidsson var felfri och gick vidare till andra omgången.

I andra omgången red Alexander förbluffande snabbt och satte press på sina konkurrenter. Endast David Will med Mic Mac du Tillard lyckades rida felfritt och snabbare än Alexander Zetterman, men de hade fyra fel med sig från den första rundan och slutade på fjärdeplats.

När det stod klart att Alexander Zetterman verkligen hade vunnit, exploderade läktarna av lycka och jublet ville bara fortsätta.

– Jag känner mig helt utmattad; jag har jobbat så länge för detta, förklarade Alexander Zetterman. Efter en tuff vecka här i Falsterbo med 21 starter sedan i måndags var jag helt avslappnad men ändå motiverad och då föll alla bitar på plats.

På andraplats – nästan tre sekunder efter Alexander – kom Andre Thieme, Tyskland med Contanga 3. Trea i dag blev Jur Vrieling, Nederländerna, med Zirocco Blue Vdl.

Resultat

Anmäl som...