AgriaAllsvenskans final till Falsterbo Horse Show

 

I år flyttar AgriaAllsvenskans final utomhus igen och finalplats blir Falsterbo Horse Show. Årets lag-SM i hoppning avgörs i Falsterbo i början på juli.

– Det är jätteroligt att vi fått till ett samarbete med Falsterbo Horse Show angående finalen. Här får ryttarna chansen att rida inför en stor och kunnig publik och finalen får en internationell inramning, säger Stefan Fur, hästchef på Agria Djurförsäkring.

– Att bli värld för lag-SM, finalen i AgriaAllsvenskan, är en naturlig utveckling för Falsterbo Horse Show, säger Jana Wannius, President på Falsterbo Horse Show.

– Vi har en vecka med en trevlig mix av internationella och nationella klasser, och lag-SM blir en svensk pendang till den internationella laghoppningen, Furusiyya Nations Cup, fortsätter han.

Årets AgriaAllsvenskan rids som vanligt i fem olika grupper från söder till norr med åtta lag i varje grupp. Två i varje grupp går till final.

– I AgriaAllsvenskan kan klubblagen försvara sin klubb och sin kommun, samtidigt som intresset för hoppsporten ökar, det är helt suveränt, fortsätter Stefan Fur.

Eftersom finalen ligger tidigare på säsongen än förra året blir det tre kvalomgångar i varje grupp, några inomhus och några utomhus.

– AgriaAllsvenskan är en av våra längst pågående serier och det känns fantastiskt roligt att den fortfarande kan utvecklas och på detta sätt dessutom, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning Svenska Ridsportförbundet.

– Det ska bli spännande att presentera mer av våra planer tillsammans med Agria och Falsterbo Horse Show när det gäller AgriaAllsvenskan längre fram, säger hon.

Flytten till Falsterbo Horse Show är en utveckling av AgriaAllsvenskan och nästa år blir tävlingen ännu större.

– Härligt att AgriaAllsvenskan får växa och utvecklas tillsammans med Falsterbo Horse Show till en av ridsportens mest prestigefyllda tävlingar, säger Stefan Fur.

Mer information om nästa års upplägg presenteras under våren.

Anmäl som...