Premiär för 4:åringar i Falsterbo                              

Att det är tradition för talangfulla 5- och 6-åringar att kvala under våren för att försöka ta sig till Falsterbo är känt sedan tidigare, men nytt för  i år är att även 4-åringar är välkomna. Folksam som namnger unghästklasserna sedan många år, utökar också sitt engagemang och namnger även 4:åringarnas klass. Kval kommer ske på två platser i Sverige.

Svenska ryttare som tävlar i CSIO5* får ta med sig varsin 4-åring. Övriga deltagare, kvalar på JumpClubs tävlingar 15 maj eller Grevlundagårdens tävlingar 13 juni. Totalt kan 20 hästar starta i Falsterbo.

Jana Wannius om varför Falsterbo drar igång nya 4:års klassen:

– Den nya gräsbanan, Falsterbobanan, med måtten 110×50 m är perfekt för att talangfulla 4:åringar skall få en härlig start i sin fortsatta karriär på stora tävlingar. För de här 4:åringarna är det sedan bra timing för betesgång. Kanske blir det deras sista långa sammanhängangande betesperiod resten av sommaren-hösten, innan det är dags att sättas i arbete för deras 5:årssäsong, fortsätter Jana.

– Kul att Falsterbo Horse Show tar initiativ som är utvecklande för sporten! Det är riktigt bra för de yngsta hästarna att få börja sin tävlingskarriär i den här tävlingsformen och en fantastisk erfarenhet för den unga hästen att vara i den unika miljö som Falsterbo erbjuder, säger Sylve Söderstrand, förbundskapten hoppning.

-Jag är glad att se Folksam Scandinavian Open utvecklas när nu Sveriges bästa 4-åringar hälsas välkomna till Falsterbo som dessutom ger de tre främsta 4- och 5-åringarna direktkvalifikation till nästa års tävling, säger Ann Andersson, Folksam Djurförsäkringar.

Folksam Scandinavian Open 4:års klass kommer att gå fredag 10 juli med final söndag 12 juli.

Anmäl som...